Ljummen sallad med Gnocchi, Barilla Pesto Rosso, rostad tomat, gorgonzola och kapris

Recept från Barilla. Rätten som passar lika bra som den är eller som tillbehör till grillen. Ta hjälp av Barillas Pesto Rosso och gnocchi och laga den här snabba och enkla vardagsrätten med tomat, kapris, gorgonzola och färska örter. 

25 min

Ljummen sallad med Gnocchi, Barilla Pesto Rosso, rostad tomat, gorgonzola och kapris

Ingredienser

  • 350 g
    Barilla Gnocchi
  • 300 g
    cocktailtomater
  • 1 burk
    Barilla Pesto Rosso
  • 200 g
    gorgonzola, bruten
  • 0.5 dl
    kapris
  • 1 kruka
    basilika, 15 st blad
  • 1 knippe
    bladpersilja
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    nymalen svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C. Halvera tomaterna och blanda med olivolja. Lägg på en plåt och rosta i ugnen ca 15-20 minuter. Koka upp vatten i en rymlig kastrull och salta. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Blanda den färdigkokta pastan med pesto, rostade tomater, gorgonzola, kapris, basilika och persiljeblad. Smaka av med salt och peppar.

3. Servera som den är eller som tillbehör till grillade rätter.

4 portioner