80 min
Portioner: 4
LINSBURGARE:
3 dl torkade röda linser
2 rivna morötter, ca 150 g
½ dl solroskärnor
1 riven halloumi, 200 g
1 ägg
1 finhackad gul lök
1 tsk salt
½ msk curry
1 tsk spiskummin
1 nypa chiliflakes
½ dl hackad persilja
½ dl matolja att steka i
YOGHURTDIPP:
2 dl matlagningsyoghurt
1 tärnat rött äpple
½ tärnad gurka
1 kruka hackad mynta
salt och peppar
vitlök
spiskummin
1 skivad mango
1 kruka krispsallad
1 förp chapatibröd, 6 st
1. Skölj linserna och lägg i en bunke med vatten. Låt stå ca 2 timmar. Skölj igen och låt rinna av. Mixa med stavmixer, vänd ner resterande produkter och blanda väl.
2. Forma till biffar och stek gyllene i matolja.
3. Blanda samman allt till yoghurtdippen och smaka av med salt och peppar.
4. Servera med sallad, mango och dipp.