Laxtartar på hårt tunnbröd

Här får den mjuka, milda salmalaxen sällskap av pepprig senap och salt kapris i en härligt krämig tartar. Skär laxen i kuber och mät upp övriga ingredienser i förväg och rör ihop allt före servering.

15 min

Laxtartar på hårt tunnbröd

Ingredienser

  • 6 skivor
    hårt tunnbröd
  • 180 g
    salmalax
  • 0.5 st
    finhackad rödlök
  • 1.5 msk
    gräslök
  • 1 msk
    kapris
  • 1 msk
    dijonsenap
  • 3 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 0.5 st
    citron (några droppar från)
  • 1 knippe
    färsk körvel

Gör så här

1. Bryt tunnbrödet i munsstora bitar och lägg dem på ett serveringsfat.

2. Skär laxen i små kuber och lägg i en skål eller bunke. Skala löken och hacka den fint. Hacka gräslöken fint. Lägg ner i bunken och tillsätt kapris, dijonsenap och olivolja. Blanda och smaka av med salt och saft av citron.

3. Skeda upp laxtartaren på tunnbrödsbitarna. Toppa med körvel.

12 portioner