Laxpasta

Grädde, fond, dill, gräslök, spenat och vitlök skapar en ljuvlig bas i denna laxpasta. Som dessutom toppas med räkor. Och snabbt går det att svänga ihop – njut!

20 min

Laxpasta

Ingredienser

  • 2 msk
    rapsolja
  • 400 g
    lax
  • 4 dl
    grädde
  • 3 msk
    fiskfond
  • 2 fp
    färsk pasta
  • 1 näve
    babyspenat
  • 1 st
    lök
  • 2 st
    vitlöksklyfta
  • 3 msk
    fryst dill
  • 3 msk
    fryst gräslök
  • 0.5 st
    citron
  • 250 g
    ishavsräkor, skalade

Gör så här

1. Sätt på pastavatten.

2. Stek laxen snabbt på hög värme i rapsolja.

3. Ta bort laxen och lägg ner hackad lök och vitlök. Stek i någon minut.

4. Blanda i grädde, fond, dill, gräslök och spenat. Koka i några minuter och lägg i ishavsräkor. 

5. Koka pastan i 90 sekunder.

6. Vänd ner pastan och laxen i såsen, och rör om i någon minut.

7. Toppa med rivet citronskal och citronjuice!

4 portioner