Massor av smak och olika nivåer av knaprigt och krispigt gömmer sig i detta recept! Mild och fin lax, en bönröra med lite sting och perfekta haricots verts på ingång. Bönkrämen är toppen också som grönsaksdipp!
Svinnsmart vardagsräddare! Om du får bönkräm över, gör en macka! Smöra brödet och bred på ett lager av bönkrämen. Toppa med ost, ett par skivor kalkon och tunt skivad kokt potatis. På med den andra brödskivan och grilla. Middag nummer två!
30 min
Bönkräm
Picklad fänkål
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Fänkål: Mät upp ättikssprit, strösocker och vatten i en kastrull, koka upp och lyft av plattan. Hyvla fänkålen tunt, gärna med hjälp av en mandolin och lägg ner skivorna i lagen. Låt stå medan du förbereder resten.
3. Bönkräm: Sköj bönorna i ett durkslag. Lägg ner dem i en bunke eller mixerkanna och tillsätt resten av ingredienserna. Mixa slätt med en mixerstav.
4. Lägg laxfiléerna med skinnsidan nedåt i en oljad ugnsfast form. Salta, peppra och ringla över olivolja. Riv över citronskalet och pressa över saften.
5. Baka i mitten av ugnen i 10 min eller tills innertemperaturen når 54-56 grader.
6. Koka under tiden haricot vertsen i saltat vatten. Häll av kokvattnet och blanda ner smör och flingsalt, rör tills det smält.
7. Bred ut bönkrämen på fyra tallrikar. Fördela haricot vertsen och laxen över krämen och toppa med den picklade fänkålen.
4 portioner