Långstekt fläskkarré med sötpotatissallad

Laga en långstekt-eller en långbakad fläskkarré i ugn med flingsalt, svartpeppar och paprika. Du kan även välja högrev eller följa vårt tips nedan i receptet för en mer pulled pork-textur. Den här rätten serveras med en god potatissallad på sötpotatis, crème fraiche, lök, chili, brytbönor och fetaost!

40 min

Långstekt fläskkarré med sötpotatissallad

Ingredienser

  • 1 kg
    fläskkarré eller högrev
  • 1 msk
    flingsalt
  • 0.5 msk
    mortlad hel svartpeppar
  • 0.5 msk
    paprikapulver

SÖTPOTATISSALLAD

  • 3 st
    sötpotatisar
  • 2 dl
    crème fraiche
  • 1 st
    finhackad rödlök
  • 1 st
    finhackad röd chili
  • 0.5 st
    pressad citron
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar
  • 200 g
    koka brytbönor (eller sockerärtor)
  • 150 g
    fetaost
  • 1 kruka
    körvel

Gör så här

1. Sätt ugnen på 125 grader.

2. Blanda salt, peppar och paprikapulver och gnid in köttet.

3. Sätt in köttet och stek till innertemperatur är ca 85 grader, det tar 5-7 timmar.

4. Koka potatisen med skal ca 20 min, låt svalna.

5. Skala och dela i bitar.

6. Blanda samman en dressing med crème fraiche, lök, chili, pressad citron, olivolja och smaka av med salt och peppar.

7. Blanda dressingen med potatis och brytbönor. Smula över fetaost, toppa med körvel.

8. Skär köttet i skivor och servera med sötpotatisen.

Tips! Om du vill att köttet ska falla isär och användas som pulled pork/beef låter du innertemperaturen gå upp till 90-95 C°.

4 portioner