Magiskt saftig ugnsbakad lax som är långsamt tillagad som serveras tillsammans med kokosris och har smaker av apelsin, ingefära och fänkål.
40 min
KOKOSRIS
1. Sätt ugnen på 100 grader.
2. Lägg laxen i en form, krydda med salt, svartpeppar och mortlade fänkålsfrön. Ringla över 1⁄2 dl olivolja. Sätt in ugnen, ca 30 minuter.
3. Koka upp kokosmjölk, vatten, ris och salt. Sjud under lock ca 20 minuter.
4. Halvera tomaterna, skala och finstrimla ingefäran. Skala och skär citrusfrukterna i mindre bitar. Spara en av blodapelsinerna.
5. Värm olivolja i en stekpanna, sautera ingefära och tomater på låg värme i några minuter. Tillsätt citrusfrukterna och kläm över juicen från den sparade blodapelsinen. Smaka av med salt och peppar.
6. Skiva fänkålen tunt med kniv eller mandolin.
7. Ta ut laxen, skeda över den varma salsan, toppa med fänkål och körvel. Servera tillsammans med kokosriset.
4 portioner