Massor av smak, men inte alls starkt, bara ljuvligt gott och perfekt en ruggig höstkväll. Njut med naanbröd och goda vänner!
60 min
1. Börja med att göra curryn. Finhacka lök och vitlök, skala och skär ingefäran i två bitar. Fräs lök, chili och hela kryddblandningen i olja i en gryta tills löken mjuknat (mellanvärme är lagom).
2. Häll sedan på tomatpurén och fräs i en minut till. Tillsätt passerade tomater, vatten och kokosmjölk. Blanda och låt puttra i minst 30 minuter.
3. Gör lammbullarna medan curryn puttrar. Finhacka löken och lägg i en bunke tillsammans med färs, ägg, ströbröd och vatten. Salta och peppra och blanda väl. Forma till mellanstora bollar.
4. När curryn kokat i minst 30 minuter lägger du ner lammbullarna i grytan och låter dem puttra i ytterligare 15 min (gärna längre).
5. Koka riset under tiden.
6. När grytan är klar blandar du i babyspenaten och serverar allt genast
Tips! Lite sval yoghurt och ett gott naanbröd passar perfekt till!
4 portioner