4 PORTIONER, CA 40 MIN
40 min
Portioner: 4
500 g lammfärs
OSTSÅS:
1 msk smör
SALLAD:
1 påse mixsallad
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och finriv moroten.
3. Bryn färsen genomstekt i het gryta, tillsätt löken och bryn ytterligare 2–3 min. Tillsätt riven morot, krossade tomater, salt och svartpeppar. Låt sjuda under lock ca 40 min. Rör ner grovhackad basilika.
4. OSTSÅS: Smält smör, häll i mjölet och tillsätt varm mjölk under ständig vispning. Sjud sakta 10 min. Rör ner parmesanosten och salta och peppra.
5. Pensla en ugnsfast form med lite olivolja, häll lite sås i botten, varva sedan lasagneplattor, köttfärssås, smulad getost och ostsås tills formen är full. Avsluta med ostsås på toppen och riven parmesan.
6. Baka i ugn 40–45 min.
7. Strimla kålen, klyfta apelsinen och blanda ihop salladen. Servera till lasagnen.