Lammfärslasagne med getost

4 PORTIONER, CA 40 MIN

40 min

Portioner: 4

Ingredienser

500 g lammfärs


1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 morot, riven
400 g krossade tomater
1 knippe basilika
salt och svartpeppar
1 msk olivolja
1 pkt lasagneplattor

OSTSÅS:
1 msk smör


4 msk vetemjöl
8 dl mjölk
1 dl riven parmesan
salt och svartpeppar
200 g getost
1 dl riven parmesan

SALLAD:
1 påse mixsallad


200 g rödkål
1 apelsin
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och finriv moroten.

3. Bryn färsen genomstekt i het gryta, tillsätt löken och bryn ytterligare 2–3 min. Tillsätt riven morot, krossade tomater, salt och svartpeppar. Låt sjuda under lock ca 40 min. Rör ner grovhackad basilika.

4. OSTSÅS: Smält smör, häll i mjölet och tillsätt varm mjölk under ständig vispning. Sjud sakta 10 min. Rör ner parmesanosten och salta och peppra.

5. Pensla en ugnsfast form med lite olivolja, häll lite sås i botten, varva sedan lasagneplattor, köttfärssås, smulad getost och ostsås tills formen är full. Avsluta med ostsås på toppen och riven parmesan.

6. Baka i ugn 40–45 min.

7. Strimla kålen, klyfta apelsinen och blanda ihop salladen. Servera till lasagnen.