Lammfärs är ett fantastiskt alternativ till nötkött i burgare. Här smaksatt med rosmarin som passar perfekt tillsammans med syrliga plommon och getost.
90 min
PLOMMONCHUTNEY
BURGARE
TILLBEHÖR
1. PLOMMONCHUTNEY: Halvera plommonen och ta bort kärnorna. Skala och grovhacka löken.
2. Lägg plommonen och löken i en stor rostfri panna tillsammans med russin, socker, chili, salt, senapsfrön, vinäger och kanelstång. Koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda i 60–75 min, rör om för att minska risken för att det bränner fast i botten.
3. Chutneyn är färdig när den är djupt lila, vätskan har dunstat och den börjar fastna i botten av pannan. Häll över i rena glasburkar.
4. BURGARE: Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt rosmarin-stjälkar och stek tills krispiga. Lyft upp stjälkarna från smöret och finhacka dem.
5. Lägg lammkött i en skål tillsammans med 1 tsk salt, smör och rosmarin. Forma till fyra jämna bollar. Använd en hamburgerpress eller två små tallrikar för att platta ut till fyra tunna biffar.
6. TILLBEHÖR: Blanda getost med crème fraiche i en skål.
7. Tillaga sötpotatispommes enligt anvisningar på förpackningen.
8. Grilla eller stek burgarna i några minuter på varje sida.
9. Servera med tunt hyvlad lök, salladsblad och en klick av chutney och getostblandning.
Tips! Den chutney som blir över kan du använda på smörgås eller till fläskrätter.
4 portioner