Kycklingspett med nudel- och vattenmelonsallad

Slut på grillinspiration? Här kommer lite ny! I det här receptet grillar vi något så smarrigt som kycklingspett, och serverar dem med en härlig nudelsallad med vattenmelon. Recept från Hemlagat nr. 2 2024.

20 min

Kycklingspett med nudel- och vattenmelonsallad

Ingredienser

  • 480 g
    kycklingspett
  • 500 g
    vattenmelon
  • 100 g
    risnudlar
  • 0.5 st
    gurka
  • 2 st
    knipplökar
  • 1 knippe
    färsk mynta
  • 1 st
    jalapeño
  • 3 msk
    japansk soja (2 st msk till salladen + 1 st msk till såsen)
  • 2 st
    lime
  • 1 msk
    sesamfrön

Kallrörd jordnötssås

  • 3 msk
    jordnötssmör
  • 0.5 dl
    sweet chilisås
  • 1 msk
    ev. hett vatten

Gör så här

1. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på paketet. När de är klara, låt dem rinna av i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten.

2. Skär upp vattenmelonen i bitar, cirka 2 centimeter, och försök ta bort kärnorna.

3. Dela gurkan på längden. Kärna ur den och skär i skivor.

4. Plocka myntabladen och hacka fint.

5. Ansa löken, dela och skär i tunna skivor.

6. Kärna ur jalapeñon och finhacka.

7. Lägg nudlarna i en bunke och blanda med sojan och saften från en lime. Låt stå och dra en stund.

8. Grilla spetten i cirka 6–8 minuter eller tillaga i ugn i 6-8 minuter på 200 grader. Har du köpt färdiga spett är de goda att äta kalla. Annars värm dem på 150 grader i ugn.

9. Rör ihop ingredienserna till jordnötssåsen.

10. Blanda ner grönsakerna och myntan i nudlarna.

11. Lägg upp på ett stort fat eller i matlåda för picknick. Toppa salladen med sesamfrön och lite mer pressad lime. Ät med kycklingspetten, som doppas i jordnötssåsen. 

4 portioner