Slut på grillinspiration? Här kommer lite ny! I det här receptet grillar vi något så smarrigt som kycklingspett, och serverar dem med en härlig nudelsallad med vattenmelon. Recept från Hemlagat nr. 2 2024.
20 min
Kallrörd jordnötssås
1. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på paketet. När de är klara, låt dem rinna av i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten.
2. Skär upp vattenmelonen i bitar, cirka 2 centimeter, och försök ta bort kärnorna.
3. Dela gurkan på längden. Kärna ur den och skär i skivor.
4. Plocka myntabladen och hacka fint.
5. Ansa löken, dela och skär i tunna skivor.
6. Kärna ur jalapeñon och finhacka.
7. Lägg nudlarna i en bunke och blanda med sojan och saften från en lime. Låt stå och dra en stund.
8. Grilla spetten i cirka 6–8 minuter eller tillaga i ugn i 6-8 minuter på 200 grader. Har du köpt färdiga spett är de goda att äta kalla. Annars värm dem på 150 grader i ugn.
9. Rör ihop ingredienserna till jordnötssåsen.
10. Blanda ner grönsakerna och myntan i nudlarna.
11. Lägg upp på ett stort fat eller i matlåda för picknick. Toppa salladen med sesamfrön och lite mer pressad lime. Ät med kycklingspetten, som doppas i jordnötssåsen.
4 portioner