Kycklingpaj

Tips! För att tillaga kycklingpajen i airfryer kan du lägga den i airfryern i ca 8+24 min på 210°C.

40 min

Ingredienser

PAJDEG

  • 3 dl
    vetemjöl
  • 75 g
    rumstempererat smör
  • 0.5 dl
    kesella

FYLLNING

  • 200 g
    salladskyckling
  • 0.5 dl
    purjolök

ÄGGSTANNING

  • 3 st
    ägg
  • 3 dl
    mjölk
  • 0.5 dl
    mango chutney
  • 1 tsk
    sambal
  • 1 tsk
    salt
  • 1 krm
    svartpeppar
  • 1 dl
    riven, lagrad ost

Gör så här

1. Sätt på ugnen på 225°C (eller airfryern på 210°C).

2. Blanda samman vetemjöl med smör och Kesella i en mixer.

3. Tryck ut i en form med löstagbar botten och ställ kallt i minst 30 minuter.

4. Förgrädda i ugn i ca 10 min, eller i airfryer i ca 8 min.

2. Lägg tärnad kycklingfilé och purjolök i botten och vispa samman allt till äggstanningen och häll över kycklingen. Toppa med ost.

3. Grädda ca 30 minuter i ugn (eller ca 24 minuter i airfryer). Servera med en sallad.

4 portioner