30 min
Portioner: 4
KYCKLINGKÖTTBULLAR:
600 g kycklingfärs
1 dl ströbröd + 1 dl vatten
1 ägg
1 msk Dijonsenap
1 knippe timjan, finhackad
1 knippe persilja, finhackad
1 tsk salt
svartpeppar
2 msk matolja att steka i
KRÄMIG ISBERGSSALLAD:
1 isbergssalladshuvud, sköljd och plockad
1 msk crème fraiche
2 msk olivolja
1 citron, rivet skal och saft
salt och svartpeppar
VINÄGERSTEKTA MORÖTTER:
1 knippe morötter, skalade
1 msk smör
1 tsk äppelcidervinäger
1 knippe timjan
salt och svartpeppar
1. Sätt ugnen på 200°C. Vänd morötterna i olja, timjan, salt och peppar. Rosta i ugn 20 min, häll på vinäger sista 5 minuterna.
2. Blanda ströbröd och vatten och låt svälla.
3. Blanda färsen med salt och peppar. Rör därefter ner ströbrödet, ägg, senap och örter. Blanda till en fast smet och forma till köttbullar.
4. Stek kycklingköttbullarna gyllenbruna i matolja på medelhög värme.
5. Blanda samman ingredienserna till dressingen, smaka av med citron, salt och peppar.
6. Blanda salladen med dressingen och servera med köttbullarna och morötterna.