30 min
Portioner: 4
12 kycklingklubbor
1 msk chilipulver
1 msk smör
1 msk olja
salt
BÖNSALLAD:
200 g vaxbönor
200 g haricots verts
200 g brytbönor
2 morötter, skalade och slantade
3 dl kokt rött ris
1 ask vattenkrasse
salt
SRIRACHADRESSING:
1 msk sriracha
1 msk sesamolja
2 msk matolja
1 msk citronjuice
en nypa salt
1. Sätt ugnen på 170°C.
2. Krydda kycklinglåren och bryn i olja och smör, stek klart i ugn ca 15 min.
3. Stek bönorna hastigt i olja 2–3 min, salta och ta upp.
4. Blanda samman ingredienserna till dressingen.
5. Blanda bönorna med det kokta riset, och dressing samt krasse.
6. Servera kycklinglåren nystekta med sallad och dressing.
Srirachasås är vår tids ketchup! En chilisås som är god på det mesta om du gillar sting i maten.