Kycklinggyros med nektariner

Lite grekiska toner kommer här, med detta recept på kycklinggyros med kryddig kyckling, nektariner, mynta och yoghurt. Perfekt avslutning på en varm sommardag (eller på en där du längtar till varmare breddgrader).

90 min

Kycklinggyros med nektariner

Ingredienser

  • 500 g
    kycklinglårfilé
  • 1 tsk
    torkad oregano
  • 1 tsk
    torkad basilika
  • 1.5 tsk
    chiliflakes
  • 3 st
    finhackade vitlöksklyftor
  • 4 msk
    olivolja
  • 0.5 st
    pressad citron
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

Sås

  • 200 g
    fetaost
  • 1 msk
    flytande honung
  • 2 dl
    naturell yoghurt
  • 2 msk
    hackad mynta

Sallad

  • 1 påse
    salladsmix
  • 1 st
    romansallad
  • 1 st
    rödlök
  • 0.5 st
    gurka
  • 3 st
    nektariner
  • 2 dl
    oliver

Tillbehör

  • 1 fp
    pommes
  • 1 fp
    pitabröd

Gör så här

  1. Börja med att lägga kycklinglåren i en bunke, tillsätt alla kryddor och olivoljan, massera in allt ordentligt. Låt stå i kylen minst 1 timme för att marineras.
  2. Under tiden förbereder du sås, sallad, pitabröd och pommes frites.
  3. Lägg yoghurt, fetaost, honung och mynta i en skål, mixa samman med stavmixer till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg upp i en serveringsskål och toppa med lite färsk mynta. Ringla över lite olivolja. 
  5. Skölj grönsaker och frukt till salladen, skär allt i bitar och lägg upp på ett serveringsfat.
  6. Grilla (eller stek) kycklingen så den får en härlig yta, ca 4 min på varje sida. Låt vila någon minut innan du skär upp den i tunna skivor.
  7. Servera med sallad, sås, pitabröd och frasiga pommes.

4 portioner