45 min
Portioner: 4
2–3 msk olivolja
1⁄2 kg kycklingkött, tärnat ca 2x2cm
1 tsk salt
1⁄2 tsk svartpeppar
150 g rökt sidfläsk, tärnat ca 1x1cm
500 g halverad brysselkål
1 tärnad sötpotatis, 2 x 2 cm
1 tärnad gul lök
4 hackade vitlöksklyftor
2 tärnade syrliga äpplen
2 tsk timjan
1 tsk malen kanel
2 1⁄2 dl utspädd kycklingbuljong
1. Hetta upp olja i en gjutjärnspanna, krydda kycklingen med salt och peppar, stek gyllenbrun.
2. Lyft ur kycklingen ur pannan och lägg på en tallrik, stek sidfläsket krispigt och lägg på fatet med kycklingen.
3. Bryn grönsakerna i omgångar och lyft över till tallriken. Avsluta med att steka äppelklyftor gyllene, lägg alla grönsakerna i pannan och krydda med timjan och kanel, vänd ner sidfläsk och kyckling, häll på buljong och låt koka in ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.