Kyckling med karamelliserad citron

En saftig majskykling med vitt vin och färska örter som passar lika bra till buffébordet som till vardag.

Tips! För att tillaga kycklingen i airfryer kan du lägga den i airfryern i ca 40+36 min på 145/175°C.

45 min

Kyckling med karamelliserad citron

Ingredienser

  • 1 st
    majskyckling
  • 1 dl
    olivolja
  • 3 msk
    hackad salvia
  • 3 msk
    hackad rosmarin
  • 3 msk
    hackad timjan
  • 1 st
    citron
  • 6 st
    vitlöksklyftor
  • 1.5 dl
    vitt vin
  • 2 tsk
    salt
  • 2 tsk
    svartpeppar
  • 4 kvistar
    rosmarin till dekoration

Gör så här

1. Sätt ugnen på 160 grader (eller airfryern på 145 grader).

2. Dela kycklingen i 8–12 bitar. Lägg kycklingbitarna i ett lager i en långpanna och häll över olja och örter samt salt och peppar. Massera in det med rena händer.

3. Skär citronen i grova bitar och skala vitlöksklyftorna. Lägg det runt kycklingen och häll på vinet. Lägg på aluminiumfolie så det täcker. Baka i ugnen i cirka 50 minuter (eller i airfryern i ca 40 minuter).

4. Ta bort folien och höj ugnen till 190 grader (eller airfryern till 175 grader) och låt gå i ugnen ytterligare cirka 45 minuter (eller i airfryern i ca 36 minuter) tills kycklingen är krispig och gyllene och citronerna har fått lite färg. Späd med lite varmt vatten om det blir torrt i formen.

5. Garnera med rosmarin.

Tips! Stek snittytorna på citronbitarna om de inte har fått tillräckligt med färg.

4 portioner