En saftig majskykling med vitt vin och färska örter som passar lika bra till buffébordet som till vardag.
Tips! För att tillaga kycklingen i airfryer kan du lägga den i airfryern i ca 40+36 min på 145/175°C.
45 min
1. Sätt ugnen på 160 grader (eller airfryern på 145 grader).
2. Dela kycklingen i 8–12 bitar. Lägg kycklingbitarna i ett lager i en långpanna och häll över olja och örter samt salt och peppar. Massera in det med rena händer.
3. Skär citronen i grova bitar och skala vitlöksklyftorna. Lägg det runt kycklingen och häll på vinet. Lägg på aluminiumfolie så det täcker. Baka i ugnen i cirka 50 minuter (eller i airfryern i ca 40 minuter).
4. Ta bort folien och höj ugnen till 190 grader (eller airfryern till 175 grader) och låt gå i ugnen ytterligare cirka 45 minuter (eller i airfryern i ca 36 minuter) tills kycklingen är krispig och gyllene och citronerna har fått lite färg. Späd med lite varmt vatten om det blir torrt i formen.
5. Garnera med rosmarin.
Tips! Stek snittytorna på citronbitarna om de inte har fått tillräckligt med färg.
4 portioner