De här orientaliska köttfärsspetten går snabbt att tillaga i ugnen, men självklart kan man göra dem på utegrillen också.
25 min
1. Lägg grillspetten i blöt (då bränns de inte i ugnen). Sätt ugnen på 220 grader. Blanda ihop alla kryddorna.
2. Lägg nötfärsen i en skål, häll i salt, kryddblandning och torkad lök och riv ner vitlöksklyftorna. Blanda försiktigt med en träslev så att kryddorna blir jämnt fördelade.
3. Forma avlånga ”korvar” av färsen och trä på spetten. Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen i cirka 15 minuter.
4. Skölj alla grönsaker och hacka i medelstora bitar. Lägg i en salladsskål. Grovhacka örterna och lägg ner i salladen.
5. Klipp liba- eller tortillabrödet i mindre bitar.
6. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek brödbitarna på medelvärme i några minuter. Vänd på bitarna ofta, de kan snabbt bli brända. Lägg brödbitarna på hushållspapper och låt rinna av. Salta.
7. Blanda citronsaft med olivolja och salt, häll dressingen över fattouschen och blanda. Garnera med brödbitarna.
8. Garnera de färdiga spetten med persilja eller koriander. Servera med fattoushen och lite extra olivolja vid sidan av.
4 portioner