Soppa med sting på vardagsmenyn: En härligt het majssoppa där chiliflakes och sambal oelek jobbar ihop och sätter rejäl fart på smaklökarna. Servera i små skålar som förrätt och aptitretare. Recept från Martina Haag i samarbete med Hemköp.
30 min
1. Sätt ugnen på 250° grillelement.
2. Häll majsen i ett durkslag och låt den rinna av. Häll ut den på en plåt med bakplåtspapper. Rosta majskornen ca 10 minuter och rör om då och då.
3. Smält smöret i en kastrull, häll ner majsen och fyll på med vatten, mjölk, buljongtärningar, pressad vitlök, sambal oelek, äppelcidervinäger samt kryddor. Låt puttra ca 5 min under lock.
4. I med crème fraiche, låt svalna lite och mixa sen till en slät soppa med stavmixer. Toppa med olivolja, färska örter och smaka av med salt och peppar.
Tips! Laga en jätteladdning med soppa. Baka det enklaste bröd du kan. Ställ fram alla skålar och skedar du äger, och ropa över grannarna. Trevligare blir det inte!
4 portioner