35 min
Portioner: 4
900 g fläskfilé
4 kabanosser eller ölkorvar
6 dl mellangrädde
2 röda paprikor
1 liten burk syltlök
1 liten burk cornichons, även spadet
200 g svarta oliver, urkärnade
1–2 tärningar köttbuljong
salt och peppar
900 g potatis
smör till stekning
1. Dela korven i 2 cm bitar och bryn i en panna med smör. Häll över i en rymlig gryta. Dela fläskfilén i mindre bitar. Bryn även den i smör och lägg i grytan. Häll på grädden, koka upp och låt sjuda 5 min.
2. Dela paprikan i tärningar och bryn i smör med syltlöken. Lägg ner i grytan. Tillsätt cornichons och en del av spadet.
3. Sjud 5–10 min och tillsätt till sist oliverna. Smaka av med köttbuljong, salt, peppar och ev lite mer gurkspad.
4. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och pressa den. Servera direkt tillsammans med grytan.