En snabb, enkel och god pasta för middagen mitt i veckan. Grädde och parmesan gör att pastan blir härligt krämig och citronen ger den en utsökt friskhet.
35 min
1. Skala palsternackorna och skiva tunt på en mandolin eller med en vass kniv. Koka upp en stor kastrull med vatten och lite salt. Lägg i palsternackan och förväll 1 minut. Ta upp skivorna med hålslev och lägg åt sidan. Använd vattnet till att koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
2. Skala och finhacka löken. Dela kycklingen i mindre bitar. Bryn löken i smör några minuter utan att den tar färg. Lägg i kycklingen och bryn tills den fått färg. Häll på grädden. Riv eller bryt parmesanosten/taleggio grovt och lägg ner den i pannan. Rör tills allt smält samman. Tillsätt kycklingbuljong och späd med lite av pastavattnet. Låt puttra tills kycklingen är klar.
3. Tillsätt palsternackan och hälften av citronskalet. Rör ner rosmarin och till sist pastan. Servera direkt och toppa med mer rivet citronskal och parmesan.
4 portioner