Krämig kikärtssallad med curry, lime och soltorkad tomat

Ett fantastiskt enkelt och gott recept på kikärtsallad, som gifter sig bra med smakerna från kryddigt kött. Kikärtor är matiga och mättande men servera gärna med korv eller en rejäl köttbit! 

15 min

Krämig kikärtssallad med curry, lime och soltorkad tomat

Ingredienser

  • 2 fp
    kokta kikärtor à 400 g
  • 1 st
    liten gul lök
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 tsk
    curry
  • 100 g
    soltorkade tomater
  • 0.5 dl
    olivolja
  • 2 st
    lime
  • 1 knippe
    persilja
  • 1 fp
    korv, gärna färsk rå korv

Gör så här

1. Skala, finhacka och stek löken mjuk i olja på svag värme 8–10 min.

2. Tillsätt curry och stek ytterligare 2–3 min. Låt svalna.

3. Lägg soltorkade tomater i en mixer, tillsätt limesaften, olja och löken.

4. Mixa till en slät kräm.

5. Skölj kikärtorna i kallt vatten.

6. Strimla persiljan och blanda dem med tomatdressingen.

7. Servera till grillad korv eller annat kött.

6 portioner