Recept från Oatly. Laga en god middag med det här receptet på vegoköttbullar med formbar vegofärs och västbaserat smör.
45 min
KÖTTBULLAR
GRÄDDSÅS
TILLBEHÖR
1. KÖTTBULLAR: Finhacka löken och stek i växtbaserat icke-smör tills den är mjuk och har fin stekyta, cirka 15 minuter.
2. Lägg färsen i en bunke och tillsätt den stekta löken, persilja, växtbaserad icke-grädde, sojasås och svartpeppar. Blanda till en smet, smaka av och justera om det behövs.
3. Forma smeten till bollar. Stek i rikligt med icke-smör på medelhög värme i en stekpanna tills de har fin stekyta, cirka 5 minuter.
4. GRÄDDSÅS: Koka upp växtbaserad icke-grädde med sojasås och grönsaksbuljong. Sänk värmen och låt såsen småputtra i 8–10 minuter. Smaka av med dijonsenap och peppar.
Klimatavtryck per portion: 0,33 kg CO2e
4 portioner