Lyxa till en av våra mest älskade vardagsrätter – köttbullar – genom att använda viltfärs i stället för blandfärs. Med en härlig kantarellsås blir det en riktig festmåltid.
40 min
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och riv den gula löken grovt på ett rivjärn. Krossa enbären i en mortel. Lägg i en bunke tillsammans med resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet.
2. Rulla små köttbullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i mitten av ugnen. Låt dem vara inne tills de blivit gyllene och färdiga rakt igenom, cirka 10–15 minuter.
3. Kantarellsås: Rensa svampen och riv den i mindre bitar hör hand. Stek dem i en medelvarm panna tills vätskan avdunstat. Tillsätt en klick smör och stek dem tills de blivit gyllene, smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Lyft bort några till garnering.
4. Tillsätt fond, soja, gelé och vatten och låt koka ihop med svampen. Häll i grädden och låt koka ihop. Lägg sedan ner köttbullarna och sjud på svag värme cirka 10 minuter. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
5. Toppa med de undanlagda smörstekta kantarellerna, lingon och finhackad persilja.
4 portioner