Låt ditt bidrag till gottebordet var en kola som drar ner applåder för både nyskapande och utseende – men framför allt för sin otroliga smak. Sluuuuk.
30 min
1. Rosta sesamfrön i en non-stick stekpanna.
2. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.
3. Tillsätt socker, grädde, ljus sirap, saft av citron och salt.
4. Koka upp och låt koka på medelhög värme till 125°C (ca 20 minuter). Rör om då och då.
5. Gör kulprovet. Kulan ska vara seg och ganska fast. Ställ av plattan och låt svalna i 5 minuter.
6. Vänd ner hälften av de finhackade timjanbladen och hälften av de rostade sesamfröna, spara någon matsked till dekoration.
7. Häll upp kolan i en bakpappersklädd form, ca 15 x 20 cm (för 30 st).
8. Strö över resten av timjanbladen och sesamfröna.
9. Låt svalna helt i rumstemperatur.
40 portioner