Hemköp

Kikärtspasta med citronglacerade palsternackor & rostade nötter

30 min

Kikärtspasta med citronglacerade palsternackor & rostade nötter

Portioner: 4

Ingredienser

500 g palsternacka
3 msk olivolja
1 pressad citron + skal
2 msk honung
salt och peppar
50 g hasselnötter

DRESSING:
1 dl majonnäs
1 msk dijonsenap
1 tsk färskriven ingefära
½ kruka hackad persilja

TILLBEHÖR:
1 påse kikärtspasta 300 g

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Skala och skär palsternackorna på längden i fyra delar.

3. Rör samman olivolja, citronsaft och skal, honung med salt och peppar och vänd ner palsternackorna.

4. Ugnsrosta ca 20 minuter tills gyllene.

5. Rosta hasselnötterna i ugnen i 150 grader ca 10 minuter tills skalet lossnar. Grovhacka.

6. Blanda samman allt till dressingen och servera till palsternackorna. Och toppa med hasselnötter.

7. Servera med nykokt kikärtspasta.