Kikärtsbiffar – grundrecept

Har du inte testat att laga matiga kikärtsbiffar, så är det verkligen hög tid nu. Kika närmare på grundreceptet och handla genast hem kikärtor och de andra ingredienserna! Servera gärna med en citronklyfta, couscoussallad och yoghurtsås.

30 min

Kikärtsbiffar – grundrecept

Ingredienser

  • 2 fp
    kokta kikärter (à 380 g)
  • 1 st
    pressad vitlöksklyfta
  • 2 st
    ägg
  • 0.5 st
    citron, rivet skal från citronen
  • 2 msk
    majsstärkelse
  • 0.5 dl
    ströbröd
  • 1 tsk
    salt
  • 150 g
    fetaost
  • 1 msk
    smör (eller olja) att steka i

Gör så här

  1. Häll av kikärtorna utan att skölja dem.
  2. Mixa kikärtor, vitlök och ägg med stavmixer.
  3. Rör ner rivet citronskal, majsstärkelse, ströbröd och salt i smeten.
  4. Smula ner fetaost och blanda försiktigt.
  5. Stek i medelvärme 2-3 minuter på varje sida tills krispiga och gyllene.

4 portioner