Kantarellflarn med rostad broccoli

Snabbaste höstlyxen. Frasig och fräsch med färskost och nystekta kantareller. Rulla ut, grädda, toppa och grädda igen!

45 min

Kantarellflarn med rostad broccoli

Ingredienser

  • 1 rulle
    färdigkavlad smördeg
  • 1 st
    vispat ägg
  • 1 st
    broccoli
  • 200 g
    kantareller
  • 2 msk
    smör
  • 50 g
    finriven parmesan

FÄRSKOSTKRÄM

  • 1 st
    skivad rödlök
  • 2 st
    skivade vitlöksklyftor
  • 200 g
    färskost
  • 1 st
    citron (skal och juice från)
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Rulla ut smördegen och nagga med gaffel, pensla med ägg.

3. Grädda ca 10 minuter tills gyllene. Låt svalna.

4. Stek lök och vitlök gyllenbrunt i olja, ta av från värmen och mixa slät med färskost, smaka av med citronskal, juice, salt och peppar.

5. Förväll broccolin, kyl ner och låt rinna av väl.

6. Stek kantarellerna gyllene i smör.

7. Bred färskostkrämen på smördegen och toppa med broccoli och kantareller. Riv parmesan över och gratinera ett par minuter i 230°C.

4 portioner