Kanelbullepinnbröd

Det klassiska pinnbrödet är ett kärt barndomsminne för många – värt att uppdatera, här i form av kanelbullebröd. Ta med degen och låt var och en baka sitt eget bröd över elden. 

15 min

Kanelbullepinnbröd

Ingredienser

  • 4 dl
    vetemjöl
  • 1 tsk
    bakpulver
  • 0.5 tsk
    salt
  • 1 msk
    malen kanel
  • 4 msk
    strösocker
  • 1.5 dl
    mjölk
  • 1 msk
    flytande honung
  • 1 dl
    pärlsocker

Gör så här

1. Blanda alla torra ingredienser.

2. Tillsätt mjölken och knåda snabbt ihop till en smidig deg.

3. Dela degen i 12 bitar och ta med i en plastpåse.

4. Låt var och en snurra sin degbit till en lång bit som viras på pinnar.

5. Håll pinnarna över elden och snurra tills de får lite färg, ca 5-6 minuter.

6. Kläm över lite honung och strö över pärlsocker. Ät direkt.

12 portioner