Jordgubbstiramisu på mandelkubbar

I den här svenska varianten av tiramisu använder vi mandelkubbar i stället för italienska savoiardikex. Tiramisun kan serveras i portionsbitar eller i en stor glasskål.

90 min

Jordgubbstiramisu på mandelkubbar

Ingredienser

  • 5 dl
    vispgrädde
  • 500 g
    mascarpone
  • 1 dl
    strösocker
  • 1 krm
    vaniljpulver
  • 1 st
    citron (finrivet skal från + pressad saft)
  • 1.5 l
    färska jordgubbar (ca 2 l)
  • 2 msk
    Amaretto eller annan mandellikör (ej tillgänglig online)
  • 2 dl
    koncentrerad flädersaft
  • 10 st
    mandelkubbar
  • 1 dl
    jordgubbar
  • 1 knippe
    färsk mynta
  • 2 st
    äggulor från ägg

Gör så här

1. Skölj, snoppa och skiva jordgubbarna.

2. Vispa ihop äggulor, mascarpone och socker till en fast kräm.

3. Vispa grädden fluffig.

4. Vänd ner grädden i äggsmeten.

5. Lägg mandelkubben i en glasskål eller rektangulär form. Riv över citronskal (undvik att få med det vita på frukten).

6. Blanda Amaretto och flädersaft och häll blandningen över mandelkubben.

7. Lägg sedan på ett lager skivade jordgubbar, därefter mascarponegrädden och fortsätt tills du gjort tre lager. Avsluta med mascarponegrädde.

8. Låt stå i kylen några timmar före servering.

Dekorera med skivade jordgubbar och mynta vid servering.

10 portioner