Japansk lax med mangold

En blivande vardagsklassiker? Det borde den bli! Det här receptet är enkelt att laga mitt i veckan och smakar himmelskt. Häll över så mycket teriyakisås du själv vill på fisken.

0 min

Japansk lax med mangold

Ingredienser

  • 500 g
    laxfilé
  • 3 dl
    ris
  • 400 g
    färsk mangold, strimlad
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 2 msk
    olja
  • 2 dl
    teriyakisås
  • 25 g
    rostade cashewnötter, grovhackade

Gör så här

1. Koka riset. Skär laxen i 4 skivor.

2. Fräs mangold och vitlök i 1 msk olja ca 2 minuter.

3. Stek laxen i olja i panna ca 2 minuter på varje sida.

4. Häll över teriyakisås och strössla på cashewnötter. Servera med kokt ris.

4 portioner