Inkokt lax med flädergurka & citronmajonnäs

30 min

Inkokt lax med flädergurka & citronmajonnäs

Portioner: 4

Ingredienser

600 g färsk lax

INKOKNINGSLAG:
2 l vatten
2 dl rödvinsvinäger
1 msk salt
5 st vitpepparkorn
1 lagerblad
0.5 tsk fänkålsfrö
5 dillstjälkar

FLÄDERGURKA:
1 st gurka
2 msk konc. Flädersaft
1 msk citronjuice
1 msk hackad dill

CITRONMAJONNÄS:
2 dl majonnäs
1 msk citronjuice
1 krm svartpeppar

Till servering:
1 påse potatis, kokt

Gör så här

1. Skär laxen i portionsbitar och lägg i en gryta.

2. Koka ihop inkokningslagen och häll över laxen så att den täcks. Ställ grytan på spisen och värm försiktigt tills laxen är 45° i innertemperatur. Låt laxen svalna i kylen.

3. Skiva gurkan tunt och blanda med flädersaft, citronsaft och dill.

4. Blanda majonnäs med citron och svartpeppar.

5. Servera med kokt potatis, gärna färskpotatis med lite hackad dill.