30 min
Portioner: 4
600 g färsk lax
INKOKNINGSLAG:
2 l vatten
2 dl rödvinsvinäger
1 msk salt
5 st vitpepparkorn
1 lagerblad
0.5 tsk fänkålsfrö
5 dillstjälkar
FLÄDERGURKA:
1 st gurka
2 msk konc. Flädersaft
1 msk citronjuice
1 msk hackad dill
CITRONMAJONNÄS:
2 dl majonnäs
1 msk citronjuice
1 krm svartpeppar
Till servering:
1 påse potatis, kokt
1. Skär laxen i portionsbitar och lägg i en gryta.
2. Koka ihop inkokningslagen och häll över laxen så att den täcks. Ställ grytan på spisen och värm försiktigt tills laxen är 45° i innertemperatur. Låt laxen svalna i kylen.
3. Skiva gurkan tunt och blanda med flädersaft, citronsaft och dill.
4. Blanda majonnäs med citron och svartpeppar.
5. Servera med kokt potatis, gärna färskpotatis med lite hackad dill.