Ingefära kanel sour

”En sourdrink känns alltid lyxig med sitt pösiga vita skum på toppen.  Här är en julig sour med toner av kanel och ingefära” säger Catarina König.

5 min

Ingefära kanel sour

Ingredienser

  • 4 cl
    gin (ej tillgängligt online)
  • 1 st
    citron (ca. 3 cl citronsaft från)
  • 1 cl
    färsk kallpressad ingefärsjuice
  • 2 cl
    kanelsockerlag
  • 2 st
    ägg (ca. 2 cl äggvita från)
  • 1 skopa
    is

Kanelsockerlag

  • 1 dl
    vatten
  • 1 dl
    socker
  • 1 st
    kanelstång

Gör så här

1. Obs: Ställ glaset eller glasen i frysen någon timme innan servering.

2. Börja med sockerlagen så den hinner bli helt kall: Koka samman socker och vatten tillsammans med kanelstången. Låt lagen dra tills den svalnat. Häll sedan upp i en pipflaska.

3. Mät upp gin, citronsaft, ingefärsjuice, kanelsockerlag och äggvita i en shaker. Lägg i is och skaka kraftigt så äggvitan bildar skum.

4. Häll upp i ett kylt cocktailglas, strö lite kanel på skummet och servera direkt.

Alkoholfri: Gör samma procedur men blanda socker och kanel på ett litet fat. Dra en citronskiva längs kanten på glaset och doppa sedan glaset i kanelsockret. (Detta för att skilja på alkoholfritt och ej.)

1 portioner