”En sourdrink känns alltid lyxig med sitt pösiga vita skum på toppen. Här är en julig sour med toner av kanel och ingefära” säger Catarina König.
5 min
Kanelsockerlag
1. Obs: Ställ glaset eller glasen i frysen någon timme innan servering.
2. Börja med sockerlagen så den hinner bli helt kall: Koka samman socker och vatten tillsammans med kanelstången. Låt lagen dra tills den svalnat. Häll sedan upp i en pipflaska.
3. Mät upp gin, citronsaft, ingefärsjuice, kanelsockerlag och äggvita i en shaker. Lägg i is och skaka kraftigt så äggvitan bildar skum.
4. Häll upp i ett kylt cocktailglas, strö lite kanel på skummet och servera direkt.
Alkoholfri: Gör samma procedur men blanda socker och kanel på ett litet fat. Dra en citronskiva längs kanten på glaset och doppa sedan glaset i kanelsockret. (Detta för att skilja på alkoholfritt och ej.)
1 portioner