Höstsallad på bakat äpple och jordärtskocka

En varm och matig sallad, full av goda höstsmaker och dessutom en fröjd för ögat. Bakat äpple och jordärtskocka i fokus, men missa inte björnbären!

Tips! Baka några extra äpplen och servera till frukostgröten! 

30 min

Höstsallad på bakat äpple och jordärtskocka

Ingredienser

  • 3 st
    äpplen
  • 250 g
    jordärtskocka
  • 2 dl
    okokt quinoa
  • 2 st
    röd eller gul endivesallad
  • 1 ask
    björnbär
  • 5 kvist
    rosmarin
  • 140 g
    ädelost
  • 100 g
    valnötter, gärna rostade

Dressing

  • 0.75 dl
    olivolja
  • 2.5 msk
    rödvinsvinäger
  • 1 tsk
    senap
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 1 tsk
    honung
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C. 
2. Kärna ur äpplena och dela dem i sex klyftor vardera.

3. Ansa och skrubba jordärtskockorna och dela dem i mindre bitar.

4. Lägg äpplen och skockor i varsin ugnsfast form och ringla över lite olivolja. Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar.

5. Rosta i mitten av ugnen 15 min

6. Ta ut äpplena och fortsätt rosta jordärtskockorna tills de blivit gyllene och mjuknat.

7. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. 
8. Vispa samman ingredienserna till dressingen. 
9. Varva äpplen, jordärtskocka, kokt quinoa, endiver, björnbär, ädelost och rosmarin på ett vackert fat.
 

4 portioner