Baka det här fantastiska brödet till julbordet. Den här foccacian bakas med julens äpplen, rosmarin & basilika. Ringla lite honung över brödet innan servering om du vill ha den ännu sötare.
90 min
1. Blanda jäst och vatten, tills jästen löser sig. Blanda i salt, honung och olja. Blanda i durumvete och vetemjöl i omgångar. Arbeta degen smidig för hand ca 10 minuter eller i maskin ca 5 minuter. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
2. Ta upp degen på ett mjölat bakbord, forma den till en bulle och kavla ut till en rektangulär platta, ca 25 cm x 35 cm. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med äpplen skurna i tunna skivor, rosmarinkvistar, basilikablad och flingsalt. Låt jäsa utan bakduk ca 20 minuter.
3. Värm ugnen till 175º.
4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter eller tills brödet är genomgräddat, känn med provsticka. Låt focaccian svalna på ett galler utan bakduk.
4 portioner