30 min
Portioner: 4
1 kg högrev i stora bitar
2 dl vatten
2 msk konc oxfond
½ kruka timjan
50 g smör
salt och peppar
RÅSTEKTA BÖNOR:
150 g brytbönor eller Haricots Verts
150 g vaxbönor
25 g smör
1 msk olivolja
salt och peppar
KRÄMIG PURJOLÖK:
1 stor purjolök
1 kruka persilja
1. Sätt ugnen på 150°.
2. Dela högreven i fyra till sex bitar och salta och peppra. Stek köttet gyllene på hög värme i smör, lägg i en ugnsform med vatten, oxfond och timjan. Baka köttet under folie i 3 timmar till köttet är mört. Spara stekskyn till servering.
3. Skölj purjolöken och dela i mindre bitar, lägg ner i formen med kött sista timmen. Ta upp purjolöken när köttet är klart och mixa till en slät och krämig puré tillsammans med persilja.
4. Ansa bönorna och stek snabbt i smör och olja till fin färg. Salta och peppra.