Denna pizza har våra kockar i Hemköp Stockholm City tagit fram till tävlingen Butiksgastro, och de vann ”Årets butikskök 2023.
”En pizza där du hittar lite roliga sätt att toppa din pizza med det som du hittar i ditt kylskåp. Här med rostad paprikasås, fräscha citronpicklade godsaker, söta bakade cocktailtomater och ruccola.”
30 min
Portioner: 4
DEG:
25 g jäst
3 dl vatten
8 dl vetemjöl
2 tsk salt
1 tsk honung
SÅS:
1 brk grillad paprika
1 brk körsbärstomater
1 st vitlök
1 msk olivolja
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar
1 st chili
CITRONPICKLAD FRUKT OCH GRÖNT:
CITRONLAG:
2 dl citronsaft
1 dl socker
1 st päron
1 st rödlök
0,5 st zucchini
BAKADE COCKTAILTOMATER:
250 g cocktailtomater
2 msk olivolja
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar
ÖVRIG TOPPING:
300 g riven ost
3 msk kalamataoliver
1 brk marinerad kronärtskocka
2 msk creme fraise
1 påse ruccola
DEG:
1. Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt honung, salt och ca 7 dl mjöl. Spara ca 1 dl för utbakning.
2. Låt jäsa under bakduk i ca 45 min eller tills degen jäst till dubbel storlek.
SÅS:
1. Fräs snabbt paprika, tomat och vitlök i panna. Mixa den slät och smaka av med olivolja, salt, peppar och chili.
CITRONPICKLAD FRUKT OCH GRÖNT:
1. Skär päron, zucchini och rödlök tunt på mandolin. Marinera i ca 60 min i citronlagen.
BAKADE COCKTAILTOMATER:
1. Halvera cocktailtomater. Lägg på en plåt, ringla över lite olivolja, salt och peppar. Baka av i ugn ca 15-20 min på 175 grader.
SVINN-PIZZA:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Baka ut degen till 2-4 pizzor. Toppa med paprikasås och valfri ost.
3. Grädda tills den får fin färg, ca 15 min.
4. Toppa med ruccola, citronpicklade frukt och grönt och de bakade cocktailtomaterna. Klicka gärna på lite creme fraiche och annat smått och gott som du har hemma!