Försommarfrukost med smaker från jordgubbslandet! Ta vara på morgonen och duka upp med hemgjord granola med torkade jordubbar.
35 min
TORKADE JORDGUBBAR
1. Värm ugnen till 175°.
2. Grovhacka hasselnötterna. Blanda alla nötter, gryn, frön och puffar i en stor bunke.
3. Koka upp vatten, kokosolja, honung och vaniljsocker i en kastrull. Häll över grynblandningen och blanda väl.
4. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och häll ut blandningen jämnt. Sätt mitt i ugnen och rosta i ca 15 min.
5. Ta ut plåten och blanda i kokosflagor och kardemumma. Sätt in i ugnen ca 10 min till. Vätskan ska torka in så att granolan stelnar lätt i lite klumpar.
6. Ta ut plåten och låt kallna. Blanda med torkade jordgubbar och förvara i en glasburk.
TORKADE JORDGUBBAR:
1. Sätt ugnen på 50°. Skölj jordgubbarna och dela i 3 mm tjocka skivor. Lägg ut jämnt på bakplåtspapper på ett grillgaller, de ska ej ligga för trångt eller på varandra.
2. Torka i ugnen, 6–10 timmar eller över natten, tills de är riktigt torra. Plocka försiktigt bort dem från pappret med en osthyvel eller stekspade.
15 portioner