Ibland kräver en underbar helgfrukost lite ansträngning. Hemmagjorda bagels behöver tid men att göra smoothie går snabbt som attan. Resultatet är värt varenda sekund!
105 min
Bagels
Grön smoothie (4 port)
Bagels:
1. Smula jästen i en bunke och häll i ljummet vatten. Blanda tills jästen löst upp. Tillsätt mjöl och salt, blanda i minst 5 minuter i köksmaskin. Lägg på en bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
2. Knåda degen på en mjölad bänk. Dela upp den i 12 delar och rulla till bollar. Skapa ett håll i mitten och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
3. Koka upp vatten, sänk värmen och koka bagels i cirka 2 minuter per sida. Lägg upp på en handduk så vattnet får rinna av.
4. Sätt ugnen på 225 grader.
5. Vispa upp ägg och pensla alla bagels, toppa med flingsalt och pumpakärnor.
6. Grädda i 17 minuter. Låt svalna lite, och toppa med något riktigt gott!
Grön smoothie (4 port):
1. Mixa allt – och servera!
12 portioner