Havskräfta Katsu sando

Den här rätten blir en lyxig supé för två, men ändå avslappnat enkel i sin servering. Den friska, sötsyrliga tonkatsusåsen är ett fint sällskap till havskräftans sälta. Korianderns uppfriskande ton av citrus fulländar.

15 min

Havskräfta Katsu sando

Ingredienser

  • 150 g
    kött från kokt havskräfta
  • 4 skivor
    mjukt vitt bröd, t ex formfranska eller brioche
  • 180 g
    tunt skivad vitkål

TILL SERVERING

  • 1 knippe
    färsk koriander
  • 1 msk
    mirin (japansk smaksättare)
  • 2 tsk
    worcestershiresås
  • 1.5 msk
    soja
  • 1 dl
    ketchup
  • 1 msk
    farinsocker
  • 1 tsk
    malen ingefära
  • 1 st
    pressad vitlöksklyfta

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser till tonkatsusåsen i en skål och ställ i kylskåp.

2. Strimla vitkålen tunt. Lägg lite av såsen på varje bit bröd och toppa med havskräfta och kål.

3. Strössla över färsk koriander och lägg på en till skiva bröd. Vik in i smörgåspapper och skär sedan genom mitten.

2 portioner