Halstrad lax med salsa på majs, gurka och färska plommon

Laga en god lax till middag med den här fantastiska salsan på gurka, majs och plommon. En perfekt middag för lite höstigare dagar, eller för dig som vill få in mer sötma till fisk.

20 min

Halstrad lax med salsa på majs, gurka och färska plommon

Ingredienser

  • 600 g
    lax
  • 1 nypa
    salt

SALSA

  • 1 st
    majskolv, kokt
  • 8 st
    plommon, urkärnade och delade
  • 8 st
    cocktailtomater, delade
  • 0.5 st
    gurka, skalad
  • 1 st
    röd chili, strimlad
  • 1 st
    schalottenlök, skivad
  • 1 knippe
    dill, plockad
  • 1 knippe
    gräslök, skuren i stavar
  • 1 msk
    rapsolja
  • 1 st
    citron, saften
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Skär bort majskornen från den kokta majskolven.

2. Tärna gurkan i jämnstora tärningar.

3. Blanda samman ingredienserna till salsan och smaka av med salt och peppar.

4. Salta laxen och halstra i het torr stekpanna 2–3 min på var sidan. Servera laxen nyhalstrad med salsan.

4 portioner