Halstrad lax med rödkålssallad

30 min

Halstrad lax med rödkålssallad

Ingredienser

  • 4 bitar
    lax á 125-170 gram/port
  • 2 krm
    salt, eller efter smak
  • 2 krm
    svartpeppar, eller efter smak
  • 1 dl
    torrostade pumpakärnor

KÅLSALLAD

  • 400 g
    rödkål, strimlad
  • 2 st
    salladslökar
  • 1 st
    morot
  • 1 st
    blodgrape
  • 1 påse
    babyspenat
  • 1 knippe
    strimlade koriander
  • 1.5 dl
    majonnäs
  • 0.5 dl
    matlagningsyoghurt
  • 2 krm
    salt, eller efter smak
  • 1 krm
    svartpeppar, eller efter smak

Gör så här

1. KÅLSALLAD: Strimla rödkålen och salladslöken, skala och slanta moroten. Fräs dem 2–3 min.

2. Skala grapen och skär i cm-stora tärningar, blanda med spenat, koriander, majonnäs, yoghurt, salt och peppar.

3. Krydda laxen med salt och peppar, halstra i het panna och servera med kålsallad och toppa med lite rostade pumpafrön.

4 portioner