Halstrad gravlaxsallad med senapsdressad potatis

30 min

Halstrad gravlaxsallad med senapsdressad potatis

Ingredienser

  • 10 st
    mindre potatisar, kokta och skivade
  • 3 msk
    vitvinsvinäger
  • 1.5 msk
    grovkorning senap
  • 3 msk
    rapsolja
  • 1 krm
    salt
  • 1 krm
    svartpeppar
  • 1 påse
    bladspenat
  • 2 st
    äpple. gärna syrligt, hackade
  • 0.5 st
    prjolök
  • 200 g
    gravad lax, hellst i bit, tärnad 2x2 cm. Men färdigskivad fungerar också.

Gör så här

1. Blanda ihop vinäger, senap, olja och smaka av med salt och peppar.

2.Vändruntdenskivadepotatisenisenapsvinägretten, låt dra en stund.

3. Tärna äpple, strimla purjolök och vänd ner med spenaten i potatissalladen.

4. Tärna gravlaxen i 2x2 cm bitar. Halstra laxen och toppa salladen med den, dill och citron.

4 portioner