Grilla grönsaker och släng ihop en grym sallad till grillfesten! I det här receptet grillar vi tomater som sedan komponeras med en ljuvlig, söt, vaniljvinägrett.
20 min
VANILJVINÄGRETT
1. Rosta mandlarna på en plåt i 180° ugnsvärme i cirka 10 minuter. Salta och hacka dem grovt.
2. VANILJVINÄGRETT: Snitta och halvera vaniljstången. Blanda vaniljfröna med balsamvinäger och olivolja. Smaka av med rosenvatten och salt.
3. GRILLADE TOMATER: Dela tomaterna, torka dem torra och pensla dem med olivolja. Grilla dem på snittytan över kraftig glöd och under lock tills de får fin färg. Krydda med salt.
4. Plocka blombladen på rosorna. Skölj och torka rucolan och salladen med hushållspapper eller salladsslunga.
5. Lägg ut tomaterna på ett fat. Ringla över vinägretten. Toppa med sallad och rosenblad och strö över de rostade mandlarna.
4 portioner