Grön smörgåstårta getoströra

Här är en smarrig vegetarisk smörgåstårta med mycket grönt. Den fräscha smörgåstårtan varvas med citron & svartpepparspread, paprika- & kesoröra och ärt- & getoströra.

60 min

Grön smörgåstårta getoströra

Ingredienser

  • 7 skivor
    rågbröd
  • 7 skivor
    formbröd

CITRON- & SVARTPEPPARSPREAD

  • 600 g
    philadelphiaost
  • 1 st
    citron, rivet skal och saft
  • salt och svartpeppar

PAPRIKA- & KESORÖRA

  • 250 g
    keso
  • 50 g
    ajvar relish
  • salt och svartpeppar

ÄRT- & GETOSTRÖRA

  • 200 g
    tinade gröna ärter
  • 150 g
    getost
  • 2 msk
    honung
  • salt och svartpeppar

DEKORATION

  • 3 st
    hyvlad grön sparris
  • 1 fp
    sugarsnapsärtor
  • 2 st
    inlagda tunnskivade betor (polka & gul)
  • 1 st
    inlagd röd lök
  • 4 st
    hyvlad rädisa
  • 1 ask
    färska örter, som persilja, körvel, dill och gräslök

Gör så här

1. Citron- och svartpepparspread: Vispa ihop alla ingredienser, smaka av med salt och peppar, lägg i spritspåse, förvara kallt.

2. Paprika- och kesoröra: Rör ihop alla ingredienser, smaka av med salt och peppar, förvara kallt.

3. Ärt- och getoströra: Mixa ihop alla ingredienser, smaka av med salt och peppar, förvara kallt.

4. Klä en limpform med plastfolie. Täck botten med hälften av rågbrödskivorna, bred ut hälften av citron och svartpepparspread. Lägg på ett lager formbröd och bred på paprika och kesoröran, lägg sen ytterligare ett lager rågbröd. Bred på ärt och getoströran, strössla i ärtorna och toppa med resterande formbröd, täck med folie och ställ i kyl, 4–5 timmar, (eller dagen innan).

5. Ta ur ”tårtan” ur formen och ta bort plasten, täck sidorna med resterande citron- och svartpepparspread.

6. Garnera med grönsaker du gillar.

8 portioner