Här är en smarrig vegetarisk smörgåstårta med mycket grönt. Den fräscha smörgåstårtan varvas med citron & svartpepparspread, paprika- & kesoröra och ärt- & getoströra.
60 min
CITRON- & SVARTPEPPARSPREAD
PAPRIKA- & KESORÖRA
ÄRT- & GETOSTRÖRA
DEKORATION
1. Citron- och svartpepparspread: Vispa ihop alla ingredienser, smaka av med salt och peppar, lägg i spritspåse, förvara kallt.
2. Paprika- och kesoröra: Rör ihop alla ingredienser, smaka av med salt och peppar, förvara kallt.
3. Ärt- och getoströra: Mixa ihop alla ingredienser, smaka av med salt och peppar, förvara kallt.
4. Klä en limpform med plastfolie. Täck botten med hälften av rågbrödskivorna, bred ut hälften av citron och svartpepparspread. Lägg på ett lager formbröd och bred på paprika och kesoröran, lägg sen ytterligare ett lager rågbröd. Bred på ärt och getoströran, strössla i ärtorna och toppa med resterande formbröd, täck med folie och ställ i kyl, 4–5 timmar, (eller dagen innan).
5. Ta ur ”tårtan” ur formen och ta bort plasten, täck sidorna med resterande citron- och svartpepparspread.
6. Garnera med grönsaker du gillar.
8 portioner