Grönsaksfrittata med zucchini och körsbärstomater

Välkommen på brunch! I gränslandet mellan frukost och lunch finns det mycket gott att bjuda på. Som det här receptet på underbara fritattas med mycket grönsaker.

30 min

Grönsaksfrittata med zucchini och körsbärstomater

Ingredienser

FRITTATA

  • 2 st
    gula lökar, tunnskivade
  • 1 st
    zucchini, tunnskivad
  • 4 st
    potatisar, tunnskivade
  • 2 msk
    olivolja
  • 100 g
    körsbärstomater, halverade
  • 2 st
    vitlöksklyftor, grovhackade
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

ÄGGSTANNING

  • 6 st
    ägg
  • 6 msk
    mjölk
  • 1 tsk
    salt
  • 1 dl
    parmesanost, riven

TOPPING

  • 1 fp
    prosciutto
  • 2 st
    ägg, kokta och skivade
  • 1 st
    avokado, skivad
  • 1 kruka
    basilika
  • 1 fp
    groddar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°. Värm olja i en panna och tillsätt lök, zucchini, potatis, salt och peppar. Fräs ett par minuter på medelvärme.

2. Tillsätt vitlök och tomater och fräs ytterligare ett par minuter.

3. Blanda samman äggstanningen med hälften av osten och häll över grönsakerna, toppa med lite ost.

4. Grädda ca 15 minuter i ugnen. Skär i tårtbitar och toppa med favorittillbehör.

5 portioner