Grönpepparbiffar med rotfruktsmos, gräddsås och lingon

Formbar vegofärs är enkel att använda. Bara att krydda och enkelt forma till biffar. Det här receptet är en enkel och underbar tolkning av av den svenska husmanskosten - fast vego!

30 min

Grönpepparbiffar med rotfruktsmos, gräddsås och lingon

Ingredienser

  • 400 g
    formbar vegofärs
  • 1 st
    gul lök, grovriven
  • 1 st
    vitlöksklyfta, riven
  • 2 tsk
    grönpeppar
  • 1 krm
    svartpeppar
  • 1 tsk
    torkad timjan
  • 0.5 tsk
    salt
  • 2 msk
    smör till stekning

GRÄDDSÅS

  • 2 dl
    valfri grädde
  • 2 msk
    brynt lökfond
  • 1 dl
    vatten
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar
  • 1 tsk
    (eventuellt) Maizena till redning

MOS

  • 500 g
    potatis
  • 250 g
    rotselleri
  • 250 g
    morot
  • 1 dl
    valfri mjölk eller buljong
  • 50 g
    smör
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

RÅRÖRDA LINGON

  • 2 dl
    frysta lingon
  • 0.5 dl
    socker
  • 1 st
    ättiksgurka

Gör så här

1. Blanda samman tinad vegofärs med riven lök och vitlök, smaksätt med kryddor och lite salt. Forma till 8 biffar.

2. Koka ihop grädde med vatten och fond, smaka av med lite rårörda lingon och spad från ättiksgurkan, salt och peppar.

3. Dela rotfrukterna i mindre bitar och koka mjuka. Häll av vattnet och pressa, vänd ner mjölk, smör och smaka av med salt och peppar.

4. Servera med rårörda lingon och ättiksgurka!

4 portioner