Varmt, mättande, enkelt och till ett väldigt bra pris – där har du kvällens middag! Perfekt som storkok också, passa på att fixa hela veckans matlådor under helgen.
30 min
1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
2. Skala och skiva löken tunt. Skala och finhacka vitlöken. Stek lök och vitlök i oljan på låg värme tills de mjuknat, men inte fått färg. Strimla vitkålen fint under tiden.
3. Tillsätt currypaste och stek med löken i ca 3 min. Tillsätt vitkålen och rör runt.
4. Addera kokosmjölk och vatten och sjud några minuter, tills kålen mjuknat. Häll i avrunna och sköljda kikärter, smaka av med salt och låt sjuda ytterligare ca 5 min. Smaka av med 2-3 krm chiliflakes om du vill öka på hettan!
5. Lägg upp det färdiga riset på ett fat och strö över hackade aprikoser, valnötter, russin och kokosflingor.
6. Servera curryn med lime i klyftor, sesamfrön och koriander!
4 portioner