Grön kokoscurry med räkor

Smakrik grön curry med räkor, kokt ris och cashewnötter.
Recept från MSC.

45 min

Grön kokoscurry med räkor

Ingredienser

  • 400 g
    skalade MSC-märkta räkor
  • 3 dl
    rundkornigt ris
  • 1 kruka
    basilika
  • 1 kruka
    koriander
  • 2 st
    citrongräs
  • 2 st
    grön chili eller jalapeño
  • 0.5 st
    ingefära (ca 4 cm)
  • 4 st
    vitlöksklyftor
  • 0.5 dl
    fisksås
  • 2 fp
    kokosmjölk
  • 1 st
    lime, saften
  • 2 st
    bananschalottenlök
  • 0.5 st
    zucchini
  • 4 st
    champinjoner eller annan svamp
  • 3 msk
    kokosolja
  • 1 msk
    maizena
  • 0.5 dl
    vatten (till redning)
  • 1 kruka
    basilika eller koriander (för garnering)
  • 1 dl
    cashewnötter rostade och saltade
  • 1 tsk
    chilipulver

Gör så här

1. Skala och hacka vitlök, lök, ingefära, koriander och basilikan med stjälkarna. Banka på citrongräs stjälkarna med knivryggen så att de krossas och skär ner den gröna chilin. Stek allt i kokosoljan. (Smaka på chilin så att den inte är för stark - kan variera från frukt till frukt)

2. Häll över kokosmjölken och låt det koka i ca 15 min, tillsätt sedan fisksås och limejuice. Skär zucchinin i bitar, dela svampen och lägg i det i curryn, låt koka på svag värme i ca 15-20 min. Red av curryn med maizena.

3. Smaksätt eventuellt med salt och lite mer fisksås och plocka upp citrongrässtjälkarna.

4. Koka riset enligt instruktion på förpackningen. Toppa riset med curryn, räkorna, örter, cashewnötter och eventuellt chilipulver.

4 portioner