Recept från Garant. Röd shakshuka är en klassisk brunchrätt, men har du testat grön shakshuka? Istället för tomatsås gör vi en krämig sås på pesto och grädde som fylls med gröna favoriter så som purjolök, sparris och spenat. Allt toppas med ägg som får pocheras i såsen och serveras med bröd.
20 min
1. Hetta upp olja i en stor stekpanna.
2. Hacka lök och purjolök och fräs i några minuter tills de mjuknar.
3. Skär bort den nedre delen av sparrisen och skär resten i bitar. Tillsätt i pannan och stek tillsammans med löken i ca 5 minuter.
4. Lägg på babyspenat och häll i vatten. Stek tills spenaten mjuknar.
5. Tillsätt sedan pesto, vitvinsvinäger och grädde och låt såsen koka upp försiktigt.
6. Smaksätt med salt, peppar och citronjuice och rör om.
7. Gör 6 stycken gropar i såsen och knäck försiktigt i ett ägg i varje grop. Sätt på ett lock och låt äggen koka i såsen i ca 6 minuter. Håll koll på äggen under tiden. Äggen är klara när vitan har stelnat och gulan är lite rinning.
8. Toppa din shakshuka med exempelvis avokado, jalapeno, hackade sockerärter, basilika, mynta och parmesan. Servera med bröd.
4 portioner